آسیب های جسمی گوشی همراه
بشر امروز توانست از طریق پیشرفتهای شگرف در علوم و فن آوری، ابزارهایی را اختراع نموده و به تولید برساند که در نتیجه اسباب رفاه و آسودگی او را فراهم و ابعاد مختلف زندگی او را دگرگون نماید؛ ابزاری که در کنار سودمندیهایی که دارند، آسیبهایی را نیز برای زندگی او به همراه داشتهاند.
عموم مردم در مواجهه با این ابزارهای نو به شیوههای مختلف عکس العمل نشان میدهند؛ برخی به همین اندازه که کار روزمره شان راه بیافتد برایشان کافی است و به مسایل دیگر توجهی ندارند و حال آن که توجه به اصول و روشهای مناسب استفاده از ابزار و تکنولوژی روز، بهرهمندی بالاتری را برای ما رقم خواهد زد و ایمنی بیشتری را برای انسان بوجود میآورد.
یکی از این وسایل، گوشی همراه است که بیشتر مردم با آن سر و کار دارند و امروزه به عنوان یکی از وسایل ضروری در زندگی افراد به حساب میآید. به همین جهت ضروری است تا اطلاعات لازم در خصوص شیوه استفاده ایمن از آن را بدانند.
سالها مطالعه روی امواج ساطع شده از گوشیهای همراه نشان داده که این امواج هم برای انسان و هم برای محیط اثرات مخربی به دنبال دارد.
افرادی که در معرض امواج کوتاه مدت آنتن های بیسیم قرار میگیرند و نیز افرادی که از گوشیهای گوشی همراه استفاده میکنند در هنگام استفاده و نیز بعد از آن دچار علائمی میشوند؛ این افراد ممکن است در پوست سر خود احساس سوختگی یا سوزن سوزن شدن کنند، احساس خستگی، اختلالات خواب، سرگیجه، کاهش تمرکز، زنگ زدن گوش ها، کاهش حافظه، سردرد، اختلال در سیستم گوارش و تپش قلب نیز از دیگر علائم ناشی از استفاده از گوشی همراه است.
در این مجال شماری از آسیبها و خطرهای جسمی گوشی همراه را که طی پژوهشهای متعدد به اثبات رسیده است را مرور میکنیم:
1. سرطان زا بودن امواج گوشی همراه
امواج گوشی همراه از نوع امواج راديويي قوي هستند. اين امواج در آنتن هاي فرستنده پديد مي آيند و از سطح اين آنتنها تابيده ميشوند. امواج راديويي با فرکانس بالا براي بدن انسان مضر بوده و باعث بروز سرطان و بيماريهاي مغزي ميشوند. در محيط پيرامون ما بيشترين موجي که سلامت انسان را به خطر مياندازد، امواج گوشی همراه است؛ زيرا گوشی در تماس با بدن انسان است و عوارض آن در دراز مدت مشخص میشود.
امواج گوشهای همراه از نوع الکترومغناطیس بوده و از لحاظ فرکانسی در رده امواج ماکروویو طبقهبندی میشوند. به طور کلی این امواج با افزایش فرکانس و دامنه، انرژی و عمق نفوذشان در اجسام مختلف بیشتر میشود. گوشیهای همراه نوعا از فرکانس ۹۰۰KHz و ۱٫۸GHzاستفاده میکنند که این فرکانس از فرکانس مورد استفاده از اجاقهای ماکروفربه مراتب بیشتر است! بر اين اساس ، احتمال ابتلا به تومورهاي مغزي در همان سمت از مغز که گوشی همراه بيشتر استفاده ميشود بين 40 تا 270 درصد افزايش يافته است.
پرفسور “برن گروپر” در آزمايشي نشان داد که اگر شخصي 2 دقيقه با موبايل صحبت کند، ساختار آنزيمي بزاق دهانش کلاً تغيير ميکند. علاوه بر اين، تأثيرات منفي بر روي خون و ادرار دارد. پرفسور برن گروپر در مقاله خود نوشته ميدانهاي الکترومغناطيسي به ويژه آنهايي که در گستره فرکانس بدن هستند، باعث تغيير عملکرد جذب مواد معدني در بدن ميشوند و سرعت گسترش تومورها را افزايش ميدهند.